Bekijk onze catalogus

Diensten - Tuinaanleg

Tuinaanleg

Aanleg tuin

Bent u niet meer tevreden over uw huidige tuin en wilt u de tuin gaan vervangen? Of heeft u een nieuwbouwwoning gekocht maar geen idee hoe u de tuin in wilt richten? Het aanleggen van een nieuwe tuin is niet gemakkelijk. U wilt dat het vakkundig gebeurt en natuurlijk wilt u er jarenlang plezier van hebben. Zit u er aan te denken om het aanleggen van uw tuin uit te besteden, lees dan hieronder wat Hoveniersbedrijf ’t Höfke voor u kan betekenen.

Tuin laten aanleggen

Het aanleggen van een nieuwe tuin is een hele klus. Niet alleen het ontwerp maken is lastig, maar ook het creëren van de nieuwe tuin is letterlijk een zware klus. Veel mensen kiezen er daarom voor om dit uit te besteden. Hoveniersbedrijf ’t Höfke wil u graag van A tot Z ontzorgen om de tuin van uw dromen te realiseren. We werken daarbij met heldere stappen. Natuurlijk komen we eerst bij u langs om middels een adviesgesprek uw wensen in kaart te brengen. Daarna werken we het advies uit tot een digitaal ontwerp. Als u alles heeft goedgekeurd kan aan de hand van het ontwerp een vrijblijvende offerte gemaakt worden. En als deze naar wens is, gaan we voor u aan de slag volgens een duidelijke planning. Tot slot kunnen we uw tuin structureel of seizoensgebonden onderhouden.

Uw nieuwe tuin in balans

Bij ’t Höfke werken we volgens vier principes. Wanneer u een nieuwe tuin gaat aanleggen of een bestaande tuin gaat verbouwen, is het slim om deze principes in gedachte te houden. Wanneer alles in balans is, kunt u optimaal genieten van uw nieuwe tuin.

  1. Groen en verharding in balans.
  2. Hoog en laag in balans.
  3. Rust en privacy in balans.
  4. Werken en genieten in balans.

Lees meer over onze werkwijze.

Een nieuwe tuin in 3 stappen

Het aanleggen van een nieuwe tuin gaat in stappen ofwel fases. De ene fase moet eerst zijn afgerond voordat we verder kunnen gaan met de volgende fase.

Fase 1: Voorwerk

Een goed begin is het halve werk. Daarom wordt er altijd aan de hand van een schetsontwerp gewerkt, dit maakt voor iedereen duidelijk wat de bedoeling is. Hierop staat aangegeven waar bijvoorbeeld verharding komt, maar ook waar eventuele hoogteverschillen in de tuin zitten of moeten komen.

Fase 2: Grondwerk

Dan moet eerst alles wat niet in de nieuwe tuin nodig is, gesloopt en afgevoerd of verplaatst worden voor hergebruik. In de volgorde van de onderdelen op de offerte worden de verschillende onderdelen uitgevoerd. Het grondwerk inclusief kabels voor elektra en leidingen voor beregening worden aangebracht. Zandbedden worden uitgegraven, gevuld met zand en afgewerkt. Daarna wordt de verharding gelegd. Dit kunnen klinkers of betonnen tegels zijn, maar ook keramische tegels worden door ons vakkundig gelegd.

Zodra de verharding erin ligt worden eventuele verhogingen gemaakt in de vorm van bloembakken. Daarna komt alles wat in het schetsontwerp staat aan bod. Zoals bijvoorbeeld een waterpartij of vijver, een pergola, een houten vlonder, een schutting of andere erfafscheiding, randen van Cortenstaal en ga zo maar door.

Fase 3: Beplanting

De laatste fase is waarschijnlijk ook wel de leukste fase voor u als klant. In deze fase komt namelijk uw nieuwe tuin ‘tot leven’. De beplanting en het gazon worden aangelegd waardoor kleur en variatie worden toegevoegd aan uw nieuwe tuin op basis van uw wensen.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek

Zoals u heeft gelezen komt er heel wat kijken bij het aanleggen van een nieuwe tuin. Van ontwerp tot realisatie en nazorg. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw tuin? Neem vrijblijvend contact op door een mail te sturen naar info@hethofkeoverloon.nl of bel naar (0478) 56 94 58. U kunt hiernaast ook een terugbelverzoek achterlaten, wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

 

Duurzaam tuinieren wordt op zoveel mogelijk manieren toegepast.